مقالات آموزشی یو پی اس

باتری یو پی اس (سیلد لید اسید) چیست؟

باتری یو پی اس (سیلد لید اسید) چیست؟

امروزه استفاده از سیستم های یو پی اس در تمامی اماکن امری بسیار مهم و حائز اهمیت به شمار میرود ، لذا جهت افزایش طول عمر دستگاه های یو پی اس و زمان برق دهی مناسب ، استفاده از باتری مناسب با طول عمر بالا و کیفیت مناسب بسیار مهم است.

باتری یو پی اس – سیلد لید اسید:

در این باتری ها به دلیل ساختار فیزیکی و شیمیایی امکان ریزش اسید و متصاعد شدن گاز به خارج وجود ندارد و اسید در آنها کاملا مهار شده است . از مزایای این باتریها می توان به Maintenance free بودن آنها اشاره کرد ( نیاز به سرویس و نگهداری ندارند ) . این باتری ها را می توان در دشارژهای عمیق مورد استفاده قرار داد.

عکس باتری یو پی اس

جهت رسیدن به بیشترین کارآیی،ضروری است عوامل موثر بر طول عمر باتری های VRLA را مورد بررسی قرار دهیم:

توجه : شرکت های تولید کننده باتری ، مقادیر و نمودارهای متفاوتی را در زمینه, storage, service life, DOD …. برای مدل های گوناگون باتری ارائه می دهند ، بنابراین, به منحنی های مرتبط با باتری های مورد استفاده خود توجه نمایید . بدیهی است بایستی فروشنده باتری ، خریدار را از این نکات آگاه نماید.

 نگهداری و استفاده از باتری در دمای حدود  20 الی 25 درجه  ( تهویه جهت محفظه باتری و یا اتاق در نظر گرفته می شود)
بهترین دما جهت استفاده و کارکرد باتری ، دمای حدود 20 الی 25 درجه سانتیگراد است.  همان طور که در نمودار فوق مشاهده می شود  به ازای افزایش دما از 25 به 35 درجه سانتیگراد ، حدود 50% از طول عمر باتری کاسته می شود  از اینرو توصیه می شود علاوه بر مراقبت دمای محیط و رعایت تهویه مناسب از قرار دادن باتریها درکنار تجهیزات گرما زا ، تابش مستقیم نور خورشید و مکانهای بسته نظیر کمد خودداری شود . ( حداقل فاصله باتریها از موانع جانبی مانند دیوار ، دستگاه یوپی اس و… 10 سانتی متر در نظر گرفته شود)

دفعات و عمق دشارژ DOD:

نمودارهای DOD  مربوط به هر باتری ملاحظه  و در نظر گرفته شود بدیهی است هر چه دفعات و عمق دشارژ بیشتر باشد طول عمر باتری کاهش می یابد.

برای آشنایی بیشتر با DOD مقاله زیر را مطالعه کنید:

عمق دشارژ باتری DOD

شرایط نگهداری و انبارداری باتری:

طبق نمودار فوق مشاهده  میشود که هرچه دمای محیط نگهداری باتری کمتر باشد مدت زمان نگهداری آن بیشتر خواهد بود . با فرض این که ظرفیت باتری ها  در زمان  اولیه نگهداری ، 100% باشد با  گذشت زمان و یا افزایش دمای محیط ،  ظرفیت باتری ها  کاهش می یابد . مثلا طبق نمودار فوق در صورت نگهداری باتری در دمای 40 درجه سانتیگراد به مدت 4 ماه و نیم ، ظرفیت باتری به 60% ظرفیت کل آن خواهد رسید و در صورت عدم توجه به این مطلب و گذشت زمان ، امکان شارژکردن و رسیدن باتری به 100% ظرفیت اولیه نخواهد بود و باتری ها در این حالت آسیب دیده محسوب می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *